2009-10-11

Utmaning i kvadrat

Japp, nu är även jag igång med stickandet! Givetvis är provlapp stickad först, men sedan stickas det tämligen improviserat - åtminstone till en början. Snart börjar nämligen flerfärgsmönstret på oket, och då gäller det att få till masktätheten när det gäller också. Har suttit och knåpat ihop ett diagram till oket och samtidigt funderat en hel del.


(Smygtitt!)

Just det, funderat. Den här utmaningen att sticka Latin. "Sexigt kroppsnära." Det är för mig inte bara en utmaning rent sticktekniskt, utan också till stor del psykiskt.

Jag stickar gärna A-linjeformade koftor. Rejäla koftor som är - som Flint Knits-Pamela skriver om February Lady Sweater: "made to fit a grown ass woman." För jag har ett grown ass. Och nu, har jag bestämt, så är det dags för mig att gilla läget. Gilla mitt growna ass och resten av tjejen som den sitter på. Med lite hjälp från en viss fröken Törnblom och en massa jä-lar anamma har jag bestämt att det ska funka, för nu är det f-n i mig på tiden.

Därmed tänker jag göra min (blivande), sexiga, kroppsnära Latinkofta till en symbol för detta. Det ska bli min Soy tan Bella-kofta. Och jag ska bära den med stolthet. På min mucho tjusiga kropp.

Och som det inte vore nog, så utmanar jag mig själv lite extra genom att göra mönstret själv (en sanning med modifikation dock) och sticka ett flerfärgat ok... Jo, lite knäpp är jag nog.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Edit: Förresten kan jag meddela att de aviga flerfärgsstickade varven går mycket lättare att sticka om jag stickar baklänges. Tja, lite Bollywood har väl ingen dött av?

4 kommentarer:

Blenda sa...

God kväll!
Det ser spännande ut, ditt mönsterdiagram! Ska bli roligt att se hur det blir. Och, HEJA EMMA, bättre sent än aldrig, att börja gilla läget menar jag! :-) Och så vitt jag kan bedöma av dina bilder, så är du jättefin som du är! Hej hopp

Sunna sa...

Det är så himla spännande det här, trots att jag inte är med ska det bli kanon att få se vad alla skapat

Mia stickar sa...

Så spännande att för följa det här projektet. Tycker också du sett jättefin ut på de bilder jag sett!

helena sa...

Håller med Blenda HEJA EMMA! O du, du är vacker som du är! Kram