2009-09-19

IshbelJa, här är hon! Har visst glömt att blogga henne under arbetets gång. Foton har tagits, men de har varit alltför trista. Grönt är visst, liksom rött, svårt att fotografera. Nu tycker jag ändå att jag har lyckats skapligt, men bilden längst ner kommer nog närmast verkligheten.Mönstret är ju som väntat urtrevligt, välskrivet, fint och bra på alla sätt. Just den här ska få flytta (fast det smärtar lite), men det kommer att bli fler. Nu har jag ju sagt så om ett antal sjalar redan och inte stickat någon nr 2 hittills, men jo faktiskt.Garnet är ett entrådigt ullgarn från Bergå garn, inköpt medan butiken fanns kvar. Förmodligen är det möbelgarn eller liknande. Inte mjukt så det stör precis, men jag köpte det för färgen. Det här garnet är nog bland det grönaste jag sett och det gör mig alldeles lycklig. Om någon känner till ett sjalgarn som liknar det här i färg (inte nödvändigtvis i kvalitet) så snälla säg till mig!

Stickor, egentligen skulle den stickas på nr 4, men jag kände att det skulle bli alltför glest i såhär tunt garn. 3,5 mm blev det istället, och det känns lagom.

Nu är det nog snart dags att sätta igång med alla måste-stickningar. Mössor, vantar, tröjor, sockar... Tur att jag älskar att sticka!

--------------------------------
Edit: Mönstret kan ni köpa HÄR!

10 kommentarer:

josefin sa...

å älskar verkligen den där gröna färgen. Mönstret va oxå fint.

Katarina sa...

Så underbar!
Har kollat på detta mönster på ravelry, men det är ju tyvärr inte gratis. Så en nyfiken fråga, hur fick du tag på ditt? Jag har inte vågat testa att handla över nätet, mest för att jag inte fattar hur det funkar:-(

Sunna sa...

Jag kan inte fatta hur mán kan göra ett sånt fantastiskt arbete, och så skriver du att du lärde dig sticka 2007, jisses jag har stickat sen jag var barn och kan inte få till det så fint som du, Jag är imponerad

helena sa...

JÄTTESNYGGT! KRAM

Annelie sa...

Riktigt snygg! Gillar också grönt. Jag har köpt ett entrådigt ullgarn från Kampes som också är illgrönt. Nu är det inte säkert att den gröna jag ser på min skärm är den gröna du har i verkligheten men kolla hos "Garnkorgen.se", det var där jag köpte mitt garn.

Mia stickar sa...

Supergrön och superfin!

Janette sa...

Dom blir verkligen fina alla Ishbels på bloggarna! Likaså din!!

Garntrollet sa...

Jättefin sjal! Härligt grön! Och mössorna och vantarna (inlägget nedan) är bara för gullig!

Det blev nåt tjall med din kommentar, jag råkade radera den med din bloggadress och den gick in som "anonym".

Jag köpt direkt från handpaintedyarn, det var något år sedan. Men det gick bra att beställa från dem, de tar PayPal. Och jag fck det levererat ända hem till dörren från DHL :-)

Garntrollet (igen) sa...

Ps. Kan tipsa om att kolla på olika bilder på Ravlry på handpaintedyarns's garner (hur de ser ut på olika fotografier), de kan skilja sig ganska mycket i färgerna på deras hemsida och hur de ser ut i verkligheten.

liene sa...

Fint grön färg ....Bilden blev jätte bra !