2010-02-15

Nya och gamla FOs

Under den här bloggens alltför långa svacka under höst och vinter blev inte många maskor stickade. Några av de få har jag redan visat, och nu kommer ett par till då jag passade på att fota dem när de var här på besök under helgen. (FO står alltså för Finished Object)

Först ut en Top Down Bonnet. Jag stickade den i dubbel Drops Alpaca och jag har för mig att ett nystan räckte ganska precis. Ingen favorit då den inte skyddar barnets panna mot kalla vindar, men trevlig att sticka och väldigt söt. Mönstret kan du hitta hos Hello Yarn här eller på Ravelry här.Jag lyckades också knåpa ihop en liten kofta i storlek 6-9 månader. Mönstret jag baserat den på kommer från en av Drops senaste babykataloger och finns här. Också denna är alltså stickad i Drops Alpaca. En stapelvara här hemma kan man väl säga... Hyfsat nöjd blev jag i alla fall, framför allt är det ju väldigt roligt att den används!Och så ett alldeles nytt FO! Kommande bebis första hemstickade plagg, närmare bestämt en liten hjälmmössa i riktigt, riktigt mjuk och skön bomull. (Riktigt billig bomull också, köpt på Kampes i somras för 12 kr.) Inget märkvärdigt alls, men får vi inte en alldeles vansinnigt varm sommar så kommer den kanske till användning.Sist ut en liten docka som inte är det minsta stickad. Skrev ju om mig själv i awarden sist att jag gärna syr också förutom att jag stickar. Hittills har jag inte sytt någon riktig waldorfdocka, utan bara små overalldockor som den här. Ingen blir den andra lik och det är riktigt roligt att göra dem (och tidsödande)!

Jag ser fram emot att göra en riktig liten waldorfdocka till sonen som jag har lovat honom. Han har nämligen också en bebis i sin mage (som ska komma ut genom snoppen - AJ!), så jag tänker att en waldorfbebisdocka kan passa som present i samband med hans syskons ankomst.

3 kommentarer:

Helena sa...

Det är så himla fina saker du gör! Krama om sonen och tack för en trevlig o mysig helg!

Sunna sa...

Så mycket fint

Cecilia sa...

Det är så roligt att sticka bebismössa til någon som finns i magen! Kände ett styng av avundsjuka, där! Jag får hoppas på barnbarn snart! :-)
Din docka är jättefin, påminner om "Lille prinsen" i den där franska boken!