2009-08-29

Aeolian ShawlVarifrån mönstret kommer vet alla kanske? Oavsett måste jag ge en eloge till Elizabeth Freeman som gjort det och även ljuvliga sjalen Laminaria. Hon är fantastisk helt enkelt.

Det var ett rent nöje att sticka Aeolian med alla dess pärlor. Jag har inte den blekaste aning om hur många som gick åt. Jag gjorde min egen storleksvariant, någonstans mitt emellan shoulderetten och den stora sjalen. Den är gott och väl tillräckligt stor ändå med sin bredd på 190 cm och höjd på 90 cm. Blockningen blev som vanligt besvärlig. Jag måste verkligen skaffa mig ett pussel till. Jag tror inte att det har räckt nån enda gång. Och förresten, kan inte någon lära mig hur man gör?Nöjd är jag oavsett. Trots att det (förstås) är ett oräknat antal små fel (nästa spetssjal ska jag sticka endast när jag är fullkomligt nykter och koncentrerad).

Garnet är Kampes entrådiga, inköpt på just Kampes. Vet inte alls vad färgen heter, för det står det ingenting om där (nästa gång kanske jag ska fråga om jag får fota lite i butiken och visa här...?). En härva räckte ganska precis, har bara något gram kvar.
Stickor, vilket märke behöver jag knappast säga, stl 3,5 mm.Slutligen. Aeolian stickar jag gärna igen, med eller utan pärlor. Och jag är så in i norden trött på att vara så förkyld att jag snyter mig tills jag blöder näsblod. Tack gode gud att det åtminstone börjar bli bättre och inte sämre. Och stort tack för era snälla kommentarer, jag är ruskigt dålig på att svara men jag blir lycklig som ett barn för varenda ett!

13 kommentarer:

Made By K sa...

Väldans snygg sjalen blev!! Hoppas du kryar på dig:)

Agneta sa...

den är helt underbar

Helena sa...

sjalen blev jättefin! En sån önskar jag mej i julklapp eller födelsedagspresent! Är också trött på att vara förkyld. Både Lilly o jag har blivit förkylda. Men, men sånt är livet1 Kram till er alla! Fin dikt du hittat.

Anonym sa...

Jag har en blockningstutorial i min blogg, kanske den kan hjälpa dig!

Hoppas förkylningen ger med sig snart, kram på dig!

Linda sa...

Den blev jättefin, du är så duktig!! Krya på dig.

Janette sa...

Åh vad härlig den ser ut!!! Får jag fråga, är pärlorna påsatta under tiden, eller har du trätt dem på tråden så garnet löpt genom dom när du stickat?

/janette

Dödergök sa...

Väldigt snygg! Nu blev jag mycket sugen på att sticka en till.

Mia stickar sa...

Oj oj oj så vacker och jag gissar att den är ännu vackrare i verkligheten när det glimrar från pärlorna!

Pernilla sa...

Det är en jättesnygg sjal. Jag har köpt garn som jag tänkt ska bli en Aeolian. Frågan är bara när. Det smyger sig in en massa andra saker hela tiden.

Knyppeltanten sa...

Den är jättesnygg. Har skrivit ut mönstret men inte kommit längre, men nu känns det nästan som om det är dags att börja på den.

Sunna sa...

vilken otrolig sjal, wow. mössan var också en pärla. har du något bra förslag på garn till fls? har svårt att hitta tycker jag

Marie sa...

Wos, någon gång ska jag också göra den.

Joel sa...

Du är helt tokigt duktig på det här med stickning, en riktig talang!