2009-08-03

FLS såhär långtFärgen stämmer inte riktigt på bilden (inte på min skärm i alla fall), den är egentligen körsbärsröd och inte tomatröd. Min stickfasthet stämmer inte riktigt. För att få rätt borde jag ha gått upp något nummer på stickorna, men faktiskt så verkar passformen bli alldeles utmärkt just som den är. Stickar den gör jag förresten i dubbelt tvåtrådigt från Kampes. Lite strävt än så länge, men min grönis i Kampes tretrådiga har blivit otroligt mjuk och skön, så på den punkten har jag gott om förtröstan.

Knapparna jag har sytt på är jag däremot en smula osäker på. Det är tjocka gamla knappar i pärlemor och jag gillar dem väldigt mycket, men frågan är om de är rätt till just den här koftan? Och vad skulle man ha annars?

Stockholmsresan i helgen var trevlig och lyckad på (nästan) alla sätt. Vi har sett massor, åkt massor av tunnelbana (till sonens stora förtjusning) och haft det bra på alla sätt. Hann med att besöka en enda garnbutik, nämligen STICKA. Där hade jag något så fanastiskt som en nära cashmere-upplevelse. Att det finns något så mjukt!

2 kommentarer:

Kattis sa...

Jag gillar din "grönis" skarpt! Så till den milda grad att jag stickat mig en egen variant. Fick idén från Karin i Granhammar, som berättade om en fin grön Garter Yoke, som hon sett på stickcaféet i ladan sin. (Kan det kanske vara din?)

Din FLS ser för övrigt ut att bli lika tjusig den!

Tant Kofta sa...

Rött är hopplöst att fota och cashmere är himmelskt.
Hej fr. Koftan