2009-09-02

Annas axelvärmareIgår blev den färdigstickad och blockad. Ett nöje från början till slut, underbart mönster (jodå, det blir tvärsäkert fler) och himmelskt garn. Jag är egentligen inte så mycket för fluff, men det här fluffet är så mjukt och härligt att jag faktiskt kärat ner mig fullständigt.Jag är helt och fullkomligt nöjd. Storleken blev perfekt och jag kan inte hitta något att anmärka på. Märklig känsla.

Jag stickade den alltså i en tråd Drops Kid-silk och en tråd Teetee Elegant, båda som synes i ljusblått. Jag chansade på att stickor nr 5,5 skulle bli lagom, och det blev det alltså. Jag ska tillägga att jag bara blockade till spetskanten, resten av axelvärmaren rörde jag inte.

Ps. Mönstret till Annas axelvärmare hittar ni på KarMa Garn. Ds.Jag har förstås börjat på ett nytt projekt också. Äntligen, ska jag säga. Det är nämligen Vintagesticknings KAL:en som jag nu äntligen tagit tag i.Mönstret kommer från Stora boken om att sticka och virka från 1981 och en sån här kofta är det tänkt att det ska bli.Det känns lite läskigt eftersom jag egentligen aldrig har stickat mönster i flera färger. Fast det är å andra sidan på tiden att jag lär mig!

3 kommentarer:

helena sa...

Hur fort stickar du egentligen? Vad fin den är! Du har verkligen hittat en "hobby" som passar dej! Kram

Linda sa...

Jag håller med Helena, hur fort stickar du egentligen?! Axelvärmaren blev hur som helst jättefin och jag blev ännu mer sugen på att sticka en själv =)

Marianne sa...

Axelvärmaren blev jättefin, jag köpte mönstret i somras men har ännu inte kommit igång med den.