2009-10-05

En idé börjar ta form - och ett par loppisfynd

Först: mera So you think you can knit-snack.

Nu är det klubbat, att den första idén var den bästa! Jag vet visserligen inte vilka idéer som hade dykt upp om jag hade kunnat förmå mig att lugna mig lite, men nu råkar jag vara väldigt förtjust i den här idén. Så den får det bli!

Såhär ser garnet ut som jag kommer att använda till utmaningen. Vanlig hederlig Drops Alpaca.Och såhär ser den allra första (av flera kommande) skissen ut:Väldigt hastigt nerklottrad, men jag tycker att den visar min tanke med projektet i alla fall. Det ska bli en väldigt figurformad, midjekort kofta i grått och med ett ok i mer eller mindre galna restgarnsfärger. Planen är att koftan skall stickas uppifrån och ner efter någon form av eget mönster, som jag formar efter kroppen allteftersom den växer. Hoppsan vad jag tar mig vatten över huvudet, men det blir nog bra ändå säger vi.

Bättre skiss ska det bli. Jag vet ännu inte hur okets mönster ska se ut, och exakt hur framkanter, knapphål m m ska se ut. Men Hollywood week har ju bara börjat, så detaljerna hinner jag fila på.

Gick en sväng ner på stan och in på Myrornas i dag, vilket visade sig vara lyckosamt. Första fyndet var en bok, Delsbosöm av Märta Brodén. En enorm källa till inspiration visade det sig. Titta bara hur försättsbladet såg ut! Åh, nu måste jag snart brodera lite! Har precis stickat klart ett par vantar åt sonen, de får bli först ut tror jag.
Mitta andra fynd för dagen, äntligen en korg! Den ska jag (förstås) förvara pågående stickningar i och garner som måste ligga lättåtkomligt för att klämmas på. Och förmodligen lite annat smått och gott.Ja, den blev visserligen full på en millisekund och som omväxling är inte vår bokhylla överbelamrad. Men jag förmodar att jakten på bra korgar fortsätter.

5 kommentarer:

Cecilia sa...

Visst är Alpacka trivsamt! Jag har också satsat på det. Tror till och med att vi har en gemensam färg! Din skiss ser jättefin ut!

Kaffemoster sa...

Ett tips till mönstergrund (för det är ju just vad det är) kan jag nämna The incredible fit custom raglan. Googla på det så hittar du lathunden. Jag ÄLSKAR den sidan och har använt den till tre tröjor till mig av olika sort, och nu håller jag på med en tröja till Karin efter samma grund. :D

fale artut sa...

Lycka till säger jag, det läter Fale fint!

Helena sa...

Det ser ut som en bra början. Och jag vet att du kan, det var ju så när du var liten också! Envis precis som resten av familjen! Jag håller utkik efter korgar också. Vet ju vad du är ute efter! Lycka till med utmaningen! Kram

miastick sa...

Oj, det ser jättefint ut! Spännande.