2009-03-30

Spinna mohair?

Pappa ringde mig igår, strålande glad, och berättade att jag skulle bli angoragetsägare i sommar. Ja, egentligen är det ju pappa som ska bli getherde, själv tänker jag mest hälsa på dem ibland, kanske klappa dem lite (om de inte försöker stånga mig) och framför allt förbarma mig över ullen...

En angoraget lär ge omkring 5 kg ull per år, och pappa ska ha tre. Det är alltså 15 KILO (eller ännu mer) mohair per år. Jo, jag har ju fått en snajdig slända av fadren, men till det här kommer jag onekligen att behöva en spinnrock. Kardor måste jag skaffa också, eller helst en kardmaskin men det kostar för mycket.

Och just det, det höll jag på att glömma - jag måste ju lära mig att spinna! Mohair lär ju inte vara den enklaste ullen att spinna heller... Åh hjälp, vad har jag gett mig in i?

Tjoho vad kul det ska bli!


Tillägg:

Hoppsan! Där beställde jag visst en spinnbok också!

1 kommentar:

fale artut sa...

Låter ju Fale Artut! Vad skulle du vilja ha för spinnrock? Mohair är jättebra att blanda i vanlig fårull, det blir blir starkt, till sockar och vantar. Går att blanda med annat också, med mycket mohair, så roligt och lyxigt! Heja!