2010-04-11

Virkning och tips

Det har varit tyst här på bloggen länge nu igen. Den här gången har det däremot inte varit stiltje på handarbetsfronten. Ytterligare två bebiskoftor har sett dagens ljus (när båda har fått knappar ska ni få se dem) och det virkas febrilt på en mormorsrutefilt.

Den här mormorsrutefilten (och tusen andra projekt inför bebis ankomst... boa, jag?) tar det mesta av min tid i anspråk. Det går verkligen många gånger fortare att sticka. Men det börjar ta sig i alla fall! Så här långt har jag hunnit nu, ungefär:Det vita garnet är alltså Drops Safran och de kulörta varven är virkade i en massa olika tunna garner. Lite bambu, lite bomull, lite bomull/akryl... Jag virkar fyra varv per ruta med virknål 3. Det går inte fort framåt kan jag säga, men jag tror att jag kommer att gilla den när den väl är klar!

Så måste jag göra lite reklam här också (i den här annars helt reklamfria bloggen)... nämligen för mitt eget exemplar av Vantar från när och fjärran av Eva Maria Leszner. En fantastisk bok som gärna hade fått bo kvar här, men nu ligger den på Tradera. HÄR HITTAR DU DEN!

Så kan det gå när begäret efter bebissaker blir för stort men plånboken är för tunn...

3 kommentarer:

Mia stickar sa...

Virkar också en babyfilt med sånna rutor, nog också i samma storlek. Det tar sin tid! Den ser ut att bli fin!

MADE BY K sa...

Bebisfilten ser kanonläcker ut! Blir verkligen fint med färgsammansättningen :)

Helena sa...

Härliga färger i babyfilten! Det är inte fel med restgarner ibland! Kram