2010-04-27

Zimmermannkoftor, babysitter och obloggad award

Nu har det gått alldeles för lång tid igen. Jag nöjer mig nog med att konstatera det, det blir alltför tjatigt annars. Här pysslas det för fullt även om pysslandet på sistone har innehållit väldigt lite stickning. Fast nu börjar det ordna upp sig så smått!

Äntligen har knapparna blivit införskaffade och isydda i bebiskoftorna jag nämnde sist. Såhär blev de:
Nu ligger de bara och väntar på att bebis ska komma så att de blir använda också! Fast än dröjer det ett tag.

Den vita koftan är alltså February Baby Sweater, stickad i Drops Safran på stickor nr 3. Jag fick ändra lite i mönstret eftersom det egentligen skulle vara ett betydligt tjockare garn, men jag tror att den kommer att passa en nyföding ungefär. Fast det vete sjåen om den blir använd ifall vi får en lillebror. Nåja, det lär visa sig. Rolig att sticka var den i alla fall!

Den mönstrade koftan är en Baby Surprise Jacket, stickad i Drops Delight också på stickor nr 3. Fler såna lär det bli! Tycker att den blev riktigt fin i det mönstrade garnet och jag gillar verkligen färgställningen! Det syns dåligt på bilderna, men båda koftorna har knappar i pärlemor. Den övre har varannan knapp i lime och varannan i cerise och den undre koftan har bara brunsvarta.

Ja, så har det blivit en del sytt också (och mer blir det...). Första projektet var nya kläder till vår hittebabysitter. Det känns så bra att ta vara på sån't som annars skulle slängas bort. Den gamla klädseln var inte rolig, den var fullt funktionsdugligt för övrigt. Såhär flott kommer alltså bebis få sitta (förmodligen inte många minuter, men ändå):Tyget kommer från Åhléns men jag tror inte att det finns att få tag i längre. Tyvärr, för jag gillar det väldigt mycket.

Filten i mormorsrutor är faktiskt också klar! Men innan ni får se den ska den tvättas och formas. Och det lär väl hända nån gång, hyfsat snart hoppas jag!

Så sist men inte minst har jag fått en award till (för en evighet sedan, pinsamt att jag glömt blogga den).Awarden har jag fått från HandMade. Tusen tack! Egentligen ska jag ge den vidare till 12 personer, men eftersom den har cirkulerat ett tag så väljer jag att skicka den till alla som vill ta åt sig!

På återseende!

6 kommentarer:

Annas Alster sa...

vilka superfina koftor! Förstår vad du menar med den vita koftan. Den är verkligen fin. Men jag hade tänkt likadant. Egentligen vill jag inte tänka tjejigt och killigt. Avskyr rosa och blått-tänket. Men jag förstår dig, har en vit kofta med hålmönster som jag inte hade använt på en pojk. Men nu fick jag ju en flicka.

Världens flottaste babysitter!!

riotyarn sa...

Finfint! Fina koftor och så gillar jag din nya klädsel. Ser svårt ut att klä om babysittern.

Helena sa...

Hej!
Ja, tröjorna är jättefina och jag skulle nog inte heller ta på en pojke den vita... men det kanske blir en lillasyster. O blir det inte nu så nästa gång...
Babysittern blev riktigt fin och det finns faktiskt barn som sitter mycket i dem.
Ha det bra! Kram

Sunna sa...

wow så söta koftor

zandramapyssel sa...

Superfina koftor! Jag skulle absolut kunna använda den övre på en pojke. Så du kan ju skicka hit den isf. ;) 8)

Ejede sa...

Jättefina koftor! Blev lite förälskad i den vita! ;)
Kram!