2009-04-20

Spinnrocken

Som sagt, i helgen fick jag en fantastisk examenspresent av min underbara familj. Den köptes av genomtrevliga Karin på Granhammar. Och där fanns inte bara spinnrockar, utan massor av fina djur, fantastisk närproducerad mat och inte minst de mest underbara garner... Ja, den här gången blev det "bara" en spinnrock, men nästa gång...

Spinnrocken ser ut såhär:


Och nu, kära vänner, skulle jag vilja be er om hjälp! Jag är nämligen en smula osäker på vad modellen heter. Jag gissar att det är en S10, men det är två detaljer som gör mig osäker.

1. Det står inte under "Louët-märket" vad modellen heter. På alla andra bilder av Louët-spinnrockar som jag har hittat står modellbeteckningen klart och tydligt.


2. Spolarna har ett spår (för drivremmen) i varje ände, medan det tydligen ska vara tre spår i den ena änden och inga i den andra. Det kan kanske vara så att det är en äldre variant?


Anledningen till att jag undrar är att jag funderar på tillbehör. Det vore tråkigt att köpa till extra spolar om det sedan skulle visa sig att de inte passar... Och extra spolar lär jag nog vilja köpa så småningom.

Vad tror ni?

Slutligen. Naturligtvis är det inte så att jag bara har fotograferat spinnrocken, jag har ju spunnit på den också. Det syns förstås fortfarande alltför väl att jag är nybörjare, men det i alla fall betydligt tunnare än mitt första. Jag är faktiskt riktigt nöjd med mitt första spinnrocksgarn!
Som synes blev det tvåtrådigt, med en tråd ljusgrå ull och en tråd mörkgrå. Gotlandsull för att vara exakt. Nu har jag beslutsångest om jag ska spinna min sista ull eller om jag ska snåla på den... Det är nog bäst att jag stickar lite medan jag funderar!

5 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Grattis till din nya kompis och
bra jobbat med garnet.
Hej fr. Koftan

fale artut sa...

Men huvvaligen, det ser Fale Artut ut! Kan dessvärre inte hjäpa dig med spinnrocksfrågorna....

Garntrollet sa...

Åh, vilken fin spinnrock. Kan tyvärr inte hjälpa dig med modellen... Kolla med Tina (Ulltopia).

Och vilket fint garndu spunnit!

Mia stickar sa...

Har aldrig sett en så modern spinnrock, garnet ser ju profsigt ut!

Anna sa...

Ser absolut ut som en S10och spolarna är en äldre variant (men fungerar utmärkt ändå). Här är tips på ett kanonställe att köpa tillbehör hos:
http://www.slegh.se/9357/
Väldigt snabb levernas och trevliga! Ett tips är tt du köper hem ett extra stift (som går mellan trampan och hjulets "pinne)) + gummibandsrem (vet inte exakta benämningen). Så trist om sånt går sönder och maan inte har extra hemma (har hänt mig). Lycka till, ska bli kul att se vad du producerar med din fina present!