2011-08-12

Orchid thief och svalstjärtenMin orkidétjuv blev riktigt lyckad faktiskt. En sådan sjal som bara passar att ha som axelvärmare, inte alls till att svepa in halsen. För det är den för kort. Det är verkligen synd att mönstret är så drygt. Ysolda som brukar skriva så bra mönster... fast det finns nog en liten risk att det blir minst en till ändå.Garnet, BabyAlpaca Silk, är däremot helt fantastiskt ljuvligt! Har köpt lite i en härlig blå nyans som ska förvandlas till något åt dottern. Får se om det blir en kofta kanske, annars skulle det bli fantastiskt i en klänning eftersom fallet blir så fint. Svåra beslut som vanligt, stackars mig.

Kom på att jag faktiskt har blivit klar med en sjal till under sommaren. Ett av de mest stickade sjalarna som finns antagligen, nämligen Swallowtail Shawl. Det här var ett betydligt trevligare mönster, trots alla muscherna. Betydligt svårare att fotografera däremot. En enda bild blev nästan uthärdlig.Typiskt att det är så långt kvar till en jämn födelsedag. Jag behöver önska mig en systemkamera eller något.

6 kommentarer:

Blenda sa...

Vilken fin avslutningskant det är på Ysolda-sjalen, påminner lite om Haruni. Båda sjalarna är jättefina!
/Blenda

Pysselfarmor sa...

men men helt mållös...så vacker!

Emma sa...

Tack, vad snälla ni är! Det finns verkligen otroligt duktiga sjaldesigners därute. :)

Anonym sa...

ÅÅÅhhhh! så snygga sjalar Emma, och du stickar så fint! jag håller på med en spetsstickad i ljusblå mohair från boken Knitted lace of Estonia. Hoppas vi ses snart hos Lena ;)
Kram/ Maria

Emma sa...

Tack Maria! Ska bli roligt att se din sjal, hoppas att vi ses snart. Ska försöka komma på stickcafé lite oftare i höst.

Kram!

Elena sa...

Vilka vackra sjalar! Var kan man hitta mönstret till orkidésjalen, hittade det inte på hemsidan...?
=)